Turki pērk mājās pa 5 pudelēm etiķa. Kad uzzināju, kāpēc, sāku darīt to pašu: tas ir neaizstājams ikdienas dzīvē


Etiķim piemīt ne tikai tīrīšanas un balināšanas īpašības, bet tas ir arī svarīgs palīgs katras saimnieces virtuvē un kalpo kā ekoloģisks herbicīds.

Šeit ir daži faktori, kas nosaka etiķa balinošo efektu:

Skābums: Etiķis ir skāba viela, jo tas satur etiķskābi (CH3COOH). Šis skābums ļauj etiķim efektīvi reaģēt ar dažādiem netīrumiem, piemēram, ar organiskajiem piesārņotājiem vai minerālūdeņražu noplūdiem uz virsmas. Tas palīdz noņemt netīrumus un atjaunot virsmas balto krāsu.

Disociācija: Kad etiķis tiek sajaukts ar ūdeni, tas disociējas, atbrīvojot ūdeņraža jonu (H+) un acetāta jonu (CH3COO-). Šie ūdeņraža joni var reaģēt ar netīrumiem un pigmentiem, lai tos izšķīdinātu vai noņemtu no virsmas.

Antibakteriāla iedarbība: Etiķim piemīt arī antibakteriāla un pretvīrusu īpašības, kas palīdz noņemt mikrobus, kas var izraisīt plankumu vai pigmentu veidošanos uz dažādām virsmām.

Etiķim piemīt balinošs efekts, jo tajā ir etiķskābe, kas palīdz noņemt netīrumus un plankumus no virsmām. Etiķskābe izšķīdina netīrumus un samazina baktēriju un sēnīšu izaugsmi, tādējādi padarot to par populāru tīrīšanas līdzekli.

Jau piecus gadus braucam uz Turciju un katru reizi tur atrodam ko jaunu. Mūs īpaši pārsteidza tas, ka vietējie iedzīvotāji iepērk etiķi vairumā, bet man ar vienu pudeli pietiek vairākiem mēnešiem.

Es brīnījos, kāpēc viņiem nepieciešams tik daudz etiķa, un izrādījās, ka etiķis ir universāls līdzeklis, kas aizstāj daudzus tīrīšanas līdzekļus un padara tīrīšanu daudz vienkāršāku.

Sliktāk par neuzticību: 8 lietas, kas pilnīgi sagrauj divu cilvēku attiecības

Lasi vēl: Atklāju noslēpumu; tālruņa sānu pogas ne tikai regulē skaļumu. Apskaties, ko vēl tās ir spējīgas darīt!

Cīņa pret smakām

Galda etiķis ir lielisks smakas neitralizētājs. Es to izmantoju pēc ledusskapja tīrīšanas: atšķaidīju ēdamkaroti etiķa litrā ūdens un ar šo šķīdumu noslauku iekšpusi.

Lasi vēl: Vienkārši un garšīgi salāti ar krabju nūjiņām; Es gatavoju divas reizes dienā

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tas palīdz atbrīvoties no visām smakām. Līdzīga metode darbojas arī plastmasas trauku mazgāšanai.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment